2011 m. kovo 25 d., penktadienis

Už balsavimą reiktų susimokėti šimtą litų

Grumlinas: "Visuotinis raštingumas ir balsavimo teisė be turto cenzo bei išsilavinimo cenzo duoda tokius fenomenus kaip Paksas." - dienos frazė :D

Kas čia nuotabaus, Grumlinai? Mano galva mūsų, vyrų su patyrimu, turinčių šiokią tokią padėtį balsas balsuojant rinkimuose neturėtų prilygti lietuviškai  nešnekančio arba  kalinio balsui.
Arba psichine liga sergančio žmogaus balsui.
Arba nesugebančio pasirūpinti savimi balsui.
Arba anarchisto,  neigiančio valstybę, balsui.
Kai dirbtinė visų lygybė leidžia visiems  balsuoti gauname valdžioje visokius puskvaišius uspaskius, tautos išdavikus  paksus ir kitus pažadukus - populistus.
Cenzai padėtų to išvengti. Teisę balsuoti reikia užsitarnauti.Tam reikalingi cenzai.
O gal...dar pasakysiu visiškai  fantastinę mintį. Už balsavimą reikėtų susimokėti kokį šimtą litų. Taip išrinktume atsakingą valdžią galų gale.Tai ir būtų Didžioji Lietuva, kurios ieško Stoma.

14 komentarų:

Partizanas rašė...

Tai seniai žinoma, kad demokratija esti iliuzija... Nes vis vien valdo mažuma, tik ta, kuri mikliau plauna smegenis ir moka tinkamai "paruošti" pakankamą skaičių avelių... Bet kam reikia tobulinti kažką, kam? Juk avims- avių dalia! Kas geriau ją išreikš, negu Paksius, Uspiskis, Vogtnoriu's, Grybauskaitė, Matulevičius, Padleckis ir...

Unknown rašė...

Netobulėsi - sustosi.
Sustosi - sugesi.

grumlinas rašė...

Na taip - bent jau amžiaus, sėslumo, pastovaus mokesčių mokėjimo cenzas padėtų eliminuoti dalį fesibukino "like" lygio dumblo, kuris ir pribalsuoja populizmą

viz3 rašė...

Kol Troy neįvedė turto cenzo komentatoriams, skubu paklausti:
sakydami "populistai", turit omeny konservatorius ir lddp'istus? - juk jie surinko daugiausia balsų, reiškia būtent jie labiausiai patinka tai tamsiai liaudžiai (kuriai matyt nepriklausau, nes balsavau už pensininkų partiją - kaipo mažiausiai besireklamavusią = neturinčią pinigų = (dar) neparsidavusią).

Prop-Agenda rašė...

siūlau aplankyti mano blog'ą pirmam įraše yra nuoroda į Émille Faguet rašinį, jei turite laiko siūlau paskaityti, tikrai įdomu.
http://nepatikimoszinios.blogspot.com/2011/03/pirmas-irasas.html

Partizanas rašė...

Viz3 priklauso tai išplautsmegenių interneto komentatorių komandai, kurie visur ir visada rašinėja: "...mums reikia tvarkos ir teisingumo", "aš taip noriu tvarkos... mūsų valstybėje", "Kubilizmo debilizmas...", "liansbergis kolukius [kirtis ant o] sugriova", "palaikau Socialistinio liaudies fronto poziciją Libijos klausimu...", "Kubilius nuskurdino darbo liaudį...", "lietuviai Afganistane- okupantai...", "...okupantus reikia žudyti", "jankių subinlaižiai...", "ir čia- laisva Lietuva?!", "...ne už tokią Lietuvą aš kovojau Sausio 13-ąją" ir bla bla bla... Jūs naujų temų ir potemių sugalvokit, "kovotojai".

Anonimiškas rašė...

čia žymiai įdomesnis pasiūlymas

http://shankeris.livejournal.com/3464.html

viz3 rašė...

Man atrodo, Partizanas priklauso kategorijai žmonių, turinčių keletą etikečių, tinkančių visiems atvejams. Etiketės spalva kartas priklauso nuo mėnulio fazės ir panašių veiksnių. Bet tiems žmonėms svarbiausia tvarka, todėl užklijavę etiketę jie nusiramina.
Tiesa, jei Troy labai neprieštaraus, noriu pasiūlyti mažą beveik medicininį testuką. Partizane, dėmesio:
Landsbergis != Kubilius
Jeigu nesunku, trumpai aprašykit savo pojūčius, bandant įsigilinti į šį teiginį. (Jeigu pajutote galvos svaigimą ar kitus smegenų veiklos sutrikimo požymius, elkitės kaip visada tokiais atvejais.)

Partizanas rašė...

Aš atliksiu kur kas paprastesnį veiksmą- pasiųsiu tave, ponuli Viz3, pats, manau, numanai, kur... Beje, etikečių teorija pats patvirtinai mano teiginį, mat ta komentatorių kategorija, klijuodama tas etiketes, visada kaltina oponentus etikečių klijavimų, vadinasi ši taktika "what-about-izmas"...

Partizanas rašė...

O apskritai tebūnie musyse monarchija. Gi Valdovų tvartą jau pastatėme.

Unknown rašė...

Komentatorius perspėju - siųsti į Peru miestą Nahui arba Belgijos miestą Huy turiu teisę tik aš.
Jūs galite savo bloge tą atlikti.

Partizanas rašė...

Aš ir nepasiunčiau... Kiekvienas sprendžia pagal savo sugedimo laispnį, gerb. Troy'au, kur jau kas "numano"...

viz3 rašė...

Nė nemaniau, kad taip stipriai suveiks, juk jau delčia: http://day.lt/menulio_fazes/daugiau ...

Unknown rašė...

Puiku, visi supratome vienas kitą.