2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Tautos visą laiką mulkinti nepavyks

Daryklos naikinimas, pasak profsąjungos vadovo, prasidėjo prieš trejus metus, nusprendus dalį gamybos iš Klaipėdos perkelti į Uteną. Ten gamyba esą pigesnė, bet bendrovės rezultatai ėmė prastėti. 2007-aisiais uždirbęs daugiau kaip 150 mln. litų grynojo pelno, per pastaruosius trejus metus „Švyturys-Utenos alus“, anot profsąjungos vadovo, negavo 100 mln. litų.

Iš čia;
http://verslas.delfi.lt/business/sunerimo-del-alaus-daryklos-uostamiestyje-ateities.d?id=43238723

Mano komentaras. Laikas sustabdyti žmonių mulkinimą ir marketingistų žaidimus. Švyturys verdamas Utenoje ir marketingistai seka pasakas apie seniausią alaus daryklą Lietuvoje, kuri yra Klaipėdoje. Tauras yra verdamas Panevėžyje ir pozicionuojamas kaip senas vilnietiškas alus. Gerai kad tos nesąmonės nepatinka tautai ir nyksta marketingistų - aferistų pelnas. Tvarka bus.
O vienintelė dar neseniai funkcionavusi senoji Vilniaus alaus darykla Tauras (buvusi Šopeno) tik sausus skaičius matančių danų bus sunaikinta, kai ten stovi gražiausi gamybiniai pastatai  iš XIX amžiaus vidurio.Jie įspūdingi ir architektūriniu požiūriu. Bet danams nereikia.  O fantastiškai nepakartojama  Vilniaus legenda apie Vamzdį iš Tauro alaus daryklos į Tauro ragą. Normalios alaus bendrovės(tarkim Heineken Amsterdame)tokius senus bravorų pastatus miestų centruose bent jau paverčia muziejais su alaus ragavimo salėmis. Och, nervina tokie dalykai. Išveža iš Lietuvos jau kelintus metus pelną ir dar palieka sunaikinimui Vilniaus  istorinį paveldą. Nevykėliai danai.

3 komentarai:

Partizanas rašė...

O aš alaus negeriu ir man dzin tos daryklos. Pastatų, aišku, tai gaila.

Anonimiškas rašė...

O gal nevykėliai mes patys?

Aurius rašė...

Žinoma (Anonimui)