2009 m. lapkričio 5 d., ketvirtadienis

Putinas и kinematografas

Smagus toks A.Kolesnikovo straipsnelis apie kinematografo vystymosi modelį Rusijoje, kurį diegia Putinas. Nors rusai tradiciškai gerai vagia(50-70 proc. valstybinių pinigų skirtų kinui nueina otkatams), bet savo padaro. Štai pagal rusiško kino bilietų pardavimus jau pasiekė 25 proc. Tie 25 proc. tai visų bilietų pardavimų Rusijoje parduota į rusiškus kinus. Netgi Lietuvoje jau žiūrime rusiškus kinus kaip normalius blokbasterius. Suvis nukritau kaip manoji 19 m. mergina, kuri rusiškai nė bum bum, žiūrėjo Nočnoj Dozor.

http://www.kommersant.ru/doc.aspx?DocsID=1268769

Bet aš dar norėjau apie mūsų nelaimingąją “Geležies dieną”(kas nežino tai lietuvių liaudies kino epas apie Žalgirio mūšį, bent jau turėjo būti toks). Gal mūsų kultūros ministras, kuris nemėgsta knygų, ryžosi baltarusiškam eksperimentui, nes jam patinka slaviškoji otkatų sistema – 50-70 proc.? Mūsiškiai vargšai kinomenininkai matyt dalinasi mažesniu procentu. Arba išvis nesidalina niekšai. Todėl taip nemylimi.

1 komentaras:

Minis rašė...

Ziurejau "nocnoj dozor" su angliskais titrais. Jei nemokeciau rusu kalbos tai is titru susidarytu visiskai kitoks vaizdelis, zymiai nykesnis.