2011 m. kovo 29 d., antradienis

Kaip vos netapau šokėja aplink stulpą

Viename iš buvusių darbelių viršininkavau, bet atsibosdavo viršininkauti tai pasirinkęs kokį įdomesnį objektą pats apsilankydavau pasiderėti su žmonėmis. Pajausti gyvenimo pulsą, taip sakant, ir neatitrūkti nuo tautos.
Taigi tą kartą nuvažiavau į vieną iš senųjų, galima sakyti jau istorinį, Vilniaus striptizo klubų. Buvo pribrendęs reikalas pasikalbėti.
Paskambinau į tarnybinio įėjimo duris. Kažkas brazdėjo už durų, lyg ir žvelgė pro akutę, bet durų neatidarė. Primygtinai pakartojau garsinį signalą.
Duris pravėrė visiškai susinepatoginęs jaunuolis, jei būtų senutė sakyčiau божий одуванчик, o šiaip matyt koks šokių mokytojas, išsekusi Juročkos Smorygino kopija. Jis žvelgė į mane lyg matytų pasirodant iš rausvų dulkių viesulo Salvadorą Dali su nuoga žmona.

- Susitaręs dėl susitikimo, - maloniu bosu pabandžiau painformuoti šokių mokytoją.

- Bet kaip? Juk...- kažkodėl bandė prieštarauti šokių mokytojas.

- Telefonu, - dar maloniau paaiškinau jaunuoliui.

Šioje vietoje gal reikėtų priminti maloniam skaitytojui, kad kūno sudėjimo visais laikais buvau didelio. Chuliganai mušdavo retai, nebent pasinaudodavo didele persvara skaičiumi.
Dar maloniau šypsojausi mokytojui ir laukiau pasirodant labiau adekvataus žmogaus. Adekvatus žmogus nesirodė ir judesio pedagogas vėl įlindo su savo sunkiai reiškiamomis mintimis.

- Bet gal jūs suklydote, gal nevisai aiškiai buvo išsakytas mūsų pageidavimas...mūsų klubo kryptis...

- Viskas gerai, klubo adresą nurodėte tą patį, per anksti atvykau, palauksiu. – pertraukiau mekentoją.

Mekentojas mindžiukavo, blyško ir dar bandė suregzti kažkokią mandagią mintį. Deja, ilgalaikis kojų - rankų ritmiškas judinimas nesuformavo greito ir rišlaus kalbėjimo įgūdžio. Tuo laiku pasirodė vadovas ir pakvietė užeiti į kabinetą.
Paklausiau, kas tam žmogui prie durų, ko jis taip pasimetė? Ai, numojo ranka bosas, toks choreografas, darysime dabar merginų pagal skelbimą atranką į striptizo šokėjas. Tai jis laukia, sutikinėja ir iš karto apžiūri ar tiks.
Staiga ir jam toptelėjo ta pati mintis, kuri ir man:

- Ot pridurkas, palaikė kandidatu pagal skelbimą į atranką?!!!!

6 komentarai:

Minis rašė...

Buvai palaikytas heterofobu :)

Unknown rašė...

panašu;)

fanta rašė...

Pasakojimo naratyvas pekrautas nuvalkiotomis klišėmis, esmei pasakyti būtų pakakę ir vieno (1)sakinio, bet būsime atlaidūs senstantiems plunksnos veteranams. ... :)

(Čia aš truputį pasinaudojau mintimi, kurią viena dama Š.A. parašė apie Nekrošių. )

Unknown rašė...

naratyvios klišės - įspūdingi žodžiai...dabar tamstos bijome...

grumlinas rašė...

Mjooo... gerai, kad ne į kokį gėjų klub važiavai - būtum ant stulpo užvyniotas ;)

Unknown rašė...

Teko ir ten būti...verslas....gal kada papasakosiu...