2013 m. spalio 29 d., antradienis

Rami pensininkų diena



Įprasta nuobodi pensininkų  diena mano motinai vos nesibaigė infarktu jau apie vidurdienį.
Iš ryto dar tamsoje septintą valandą  nuvežiau pakeliui į darbą  mamą  į sodą. Sode po poros valandų ji pridavė vandentiekį komisijai. Šiek  tiek pasinervino, bet patenkinta buvo, kad pridavė. Žinote kokios tos komisijos, tai lentelė ne tos spalvos, tai vamzdelis ne tuo kampu palinkęs.
Apie 11-ą grįžo namo. Durys į butą  atviros. Tėvas, kiek pajėgia logiškai protauti (truputį alzheimeris) paliko duris praviras, nes ėjo išnešti šiukšlių. Šiukšlių ėjo išnešti, nes žino ne viską prisimena, tai kai prisimena nurodymą puola iškart vykdyti, nes po to neprisimins. Balkanų moteris tvirtina, kad ir aš einu tėvo pramintu keliu, nes nieko neatsimenu, ką ji nurodo padaryti. Į tai atsakau – kovoju su savo būsimu paveldimu alzheimeriu jau dabar, vaikštau pirmadieniais į protų mūšius. Tad iki jos buitinių nurodymų protų mūšių nustekentos smegenys nedaslenka.
Kitas mamos vargelis – Kornvalio reksas Katukas - pasinaudojo atviromis durimis  ir  prisiprašė kieme pas žmones į mašiną, nes jam šalta ir baisu kieme, o kelio atgal neprisimena. Būtų nekilmingas, mokėtų grįžti. Bet Kornvalio reksai jau tokie kilmingi, kad erdvėje be tarnų pagalbos nesiorientuoja.
Taigi mama grįžta, durys atviros, mylimo katino nebėr, tėvas šiukšles išnešė.
Kur katinas -  nežino.
O tuo laiku kieme žmonės mašinoje, pažiūrėjo katinas švarus,veislinis, meilus ir nutarė jį priglobti, bet pirma nuveš pas veterinarus - patikrins ar sveikas. Gerai, kad truputį dar  turėjo sąžinės, tai nuėjo į laiptinę paklausti  - gal kieno tas katinas yra? Pamatė praviras duris ir tėvo paklausė. Tėvas nutarė, kad jau jų katinas tai visada yra namie ir pasakė jų katinas nepabėgo.
Mama tuo laiku lakstė kieme ieškodama Katuko. Grįžo prie laiptinės ir pamatė svetimoje mašinoje uždarytą jos Katuką. Katukas krapštė letenėle stiklą  už lango pamatęs šeimininkę.
Greitai  pasirodė  ir naujieji katino  šeimininkai, .jei niekam nereikia to gražuolio, tai jau ir važiuosią  su juo pas veterinarus.
Šeimininkės ir Katuko susitikimas buvo džiaugsmingas. Katukas leido meilius garsus, mama gėrė validolį. Ačiū Dievui, naujieji Katuko šeimininkai lengvai sutiko atiduoti buvusį beglobį.

Būna  ir pensininkams įdomesnių dienų...

Komentarų nėra: