2013 m. spalio 12 d., šeštadienis

Recenzija...

O dabar dar pabaigai kelios mintys dėl knygų leidybos. Autorius visą skyrių yra paskyręs ir verslo memuarams. Ten giriasi ir strateginiu mąstymu. Tai aišku, ką tas jaunimas čia supranta, bet visgi šitos knygos leidyba, strategiškai buvo visiškas pravalas. Knyga buvo išleista nemokamai, elektroniniu formatu. pastarasis momentas aišku yra puiku – maži kaštai ir t.t. Bet reikėtų suprasti, kad chaliava tai ir yra vertinama kaip chaliava. Toje mainų transakcijoje, kai aš duodu nieko, tai nieko ir negaunu. Kapitalizmas gi. Ir nūnai po kelių mėnesių sekę padūsavimai, kad nėra kas skaito ir nėra recenzijų – tai kas ir turėjo gautis. Aišku, perskaitė daug kas, bet tik tie visiški fanai, kurie ilgus metus jau skaitė blog’ą ir turbūt nieko naujo neperskaitė. Taigi, mano take’as, dėl knygos leidybos būtų toksai:
a) knyga parduodama už labai brangiai (tarkim koks simbolinis 100$) ir tokiu būdu tampa labai didele bibliografine retenybe, kurią gauti yra sunku, o gaunama yra suvirškinama labai greitai. Tai čia būtų dvigubas laimėjimas, nes įkūnytų ir “deficito” sąvoką, kai visi bandytų kažkaip iš kažko tą knygą susiveikt;
b) dėt standartiškai į kokį nors amazon’ą už normalią, nenulinę kainą. Nieko labai su daug entertainment value, bet visgi daug geriau nei dabar.

/ten duoda velniu

Komentarų nėra: