2011 m. balandžio 8 d., penktadienis

Laimingi nusikaltėlių likimai Vilniuje

Vilnius yra geras miestas, ta prasme jame ir labai labai nusikaltėlis gali sulaukti ramių dienų antroje gyvenimo pusėje.
Štai vieną dieną aukšta išpuoselėta moteriškė prekybos centre pakibino mano atžalą. Graži moteris, abu šypsomės. Tik, o jštvmt, o šalia jos tai Gibonas Vasilevskis, buvęs Vilniaus brigados garsenybė. Kas nušautas, kas sušaudytas, kas šiaip dingęs. O Gibonas iki šiol laisvėje ir puoselėja drauges. Sako jau tik buvę bendrininkai dabar beskriaudžią patį Giboną, įtaria kad neveltui 20 metų jis nepasodinamas, dirbo/dirba matyt abiems pusėms. Ir teisėtvarkai, ir brigadai. Turėjo talentą užgerti atsakingu momentu, kai buvo vykdomas nusikalstamas reikalas.

Arba garsioji Luokė. Iki šiol nepasodinta ir niekada jau. Tik ideologinis tėvas Kurejevas mirė savo mirtimi nuo sekso pertekliaus. Bet tai yra teisinga vyriška mirtis. Kiti luokiukai klesti. Kiauleikis(restoranai ir Darbo partija), Gustainis(UAB Vilsota -statybos, remia liberalus), Getautas(statybos), Kudarauskas(lyg ir viešbučiai).
Yra ir priešingų pavyzdžių. Konopliovas(Tauro bankas) ir Bieliauskas(Status) baigė gyvenimą savanoriškai. Nėrvai neatlaikė.

Porą anų laikų tokio luokiško verslo pavyzdžių teko matyti iš labai arti, galima sakyti gyvai.
Kapitalizmo aušroje Vilniuje draugelis pakvietė pažiūrėti kaip jis dalyvausiąs savivaldybės butų aukcione. Vyko tai Pirklių namuose Gedimino/Tumo - Vaižganto kampas. Draugelis sakė – uždirbsim bet kuriuo atveju. Na man tokie dalykai visada.
Visi aukciono dalyviai susirinko iš anksto kieme. Vyrukai prisistatė esą iš Status. Sakė padarome dabar aukcioną kieme. O po to apiforminsime kur reikia. Beveik visus butus panoro pirkti Status, kažkurį butą dėl grožio perleido kitai organizacijai. Visiems dalyviams, kurie buvo iš anksto užsiregistravę, Status berniukai padalino kieme gražias žalias šimtines. Aš buvau dar neoficialus stebėtojas, tai tik išsižiojęs stebėjau kaip draugeliui permetamos už dalyvavimą žalios šimtinės. Jėzau, pinigai iš oro, dviem kepalais pamaitinta minia. Būtinai dalyvausiu kitą kartą, sau pasižadėjau.

Aukcionas buvo pravestas tvarkingai. Visi žinojo kiek gavo už vaidmenis operetėje.
Visi ir sudalyvavo iki galo už gautus avansu dolerius.
Atšventėm draugelio dolerius iš oro audringai.

Po kelių dienų Status vyrukai paskambino draugeliui ir paprašė dolerius atgalios. Turėjo sąrašą kam davė ir kiek. Chamai. Matote rezultatai užprotestuoti, aukcionas neįvyko. Kažkoks parazitas nepakankamai gavęs dolerių paskundė. Draugelis pinigus gražino po pakartotino Status atstovų vizito į namus, ai sakė, nenoriu bėdų su Status. Bet iš manęs pragertų pinigų neatsiėmė. Vat neturėjo žmogus verslininko gyslelės. Kaip kiti ano laiko šaunuoliai.

5 komentarai:

Taškas rašė...

Taigi, visai garbingai (po poniatyjam) Status vyrukai paprašė tų pinigų :)
Ot, laikas kaip greit ištrina viską iš atminties. Daugumą paminėtų pavardžių prisimenu, arba ten kokią nepaminėtą tekste MABILTA, o apie Luokę - goooglinsiu :(

Unknown rašė...

Tai daug tų aferistų buvo, beveik visi bankai pvz. Šleževičiaus laikais.

Anonimiškas rašė...

Bilad-pilad, ką ta atmintis su žmogumi daro... Turėjau net į googlius lįsti, akd prisiminti, kas gi tas Kurejevas... O toks žmogus, Toks Žmogus, TOKS ŽMOGUS buvo!

Unknown rašė...

Dabar senatvės atrama nebe lazdelė, o gūglis, Xerksai...

Unknown rašė...

Юра был умный деловой человек. Женился на моей бывшей жене. С которой у меня сын Дмитрий. Мы были друзьями. Был треугольник жизненный... Сейчас езжу на могилу Юры и Аллыони вместе похоронен. Рядом тесть и тёща я всех их уважал и любил. Ну а сын Дима, кстати я это имя дал ему. Он со мной не общается. Он просто не знает что было и как. Хочу с ним общаться но он меня игнорирует.