2011 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Vengrija atsisako paskęsti tolerastiškojo multikultūralizmo liūne

Pas mus kol kas smarkiai nutylima arba tik neigiamai aprašomi Vengrijos įvykiai. Bet ten atrodo vystosi pozityvūs įvykiai. Šiandien dešiniųjų balsais turėtų būti priimta naujoji konstitucija. Joje vengrai gautų tokius anksčiau neturėtus dalykus(gal verta pasimokyti ir mums jei norime išlikti):
 - santuoka turės teisę sudaryti tik vyras ir moeris(beje ir Lietuvos konstitucijoje  tai yra)
- pilietybę galės gauti bet kuris vengriškojo kraujo turintis užsienietis,
- balsavimo teisę  irgi turės visi vengrai, kurie gyvena užsienyje,
- preambulėje minima Dievas ir krikščionybė,
- vietoj Vengrijos respublikos tampa tiesiog Vengrija.
Turėtų pasigirsti kauksmas bei dantų griežimas  iš Briuselio. Lauksime liberalų ir kairuolių pasipiktinimo.
Šiaip lauktume bet kokios informacijos Vengrijos tema  lietuviškose mass media. Alio BNS!
P.S. Geras pirmadienis. Suomijoje antrą vietą rinkimuose sensacingai laimėjo Tikrųjų suomių partija. Irgi ryški nauja dešinė. Briuseli, galvok.

8 komentarai:

grumlinas rašė...

1956aisiais vangrai parodė, kad jų geriau nenervinti jiems nepriimtinais dalykais

Unknown rašė...

Vengrai, praradę XX amžiuje 2/3 šalies turi teisę būti kiek nervingais.

urvinis rašė...

Pagal šią Troy teoriją gaunasi, kad lietuviai, praradę XVIII amžiuje 4/5 šalies, turi teisę būti visiškai kvanktelėjusiais paranojikais.

Ant kalno mūrai :)

Unknown rašė...

XX a. ir XVIII a. didokas toks laiko tarpas...teorija sunkiai siekia...

Partizanas rašė...

Bet jūs man paaiškinkite- kodėl Suomijoje gali egzistuoti "TIKRŲJŲ SUOMIŲ partija", kuri, akivaizdu, reiškia, kad suomiai yra tikri ir netikri, pirmenybę teikiant tikriesiem, tai kodėl Lietuvoje pasakyti "Lietuva... lietuviams" jau negalima? Juk iš esmės teiginys tas pats, tik perkeltas į kitos šalies situaciją. Įdomu, kad eitynės, vykusios Kovo 11-ąją buvo smerkiamos dviem etapais- iš karto po ir, matyt, pamanius, kad dar liko "nedamuštų" bei neįtikintų, dar kartą po kokių dviejų savaičių: radikalai, nacionalistai, neformalai, fašistuojantys nacionalistai, ir, galiausiai, neonaciai ir, svarbiausia, NACIAI (super išprusimas to, kas mato nacius XXI a. pr., nu tiesiog neįtikėtina...). Ir vis vien, kiek pažiūri, yra panašių judėjimų ir dar smarkesniais pavadinimais ir Vokietijoje, ir Prancūzijoje, o ką jau kalbėti apie Vengriją, Slovakiją, Čekiją, Švedija, Suomija dabar jau taip pat. Bet pas mus pateikiama, lyg visas pasaulis jau po vaivorykšte išsitiesęs ant pilvo, o vat Lietuva tai viduramžių viduramžiai.

Unknown rašė...

Suomija turėjo saugios skandinaviškos socialkapitalistinė s šalies įvaizdį. Pas mus juk irgi skandinavai važiavo auklėti dėl gėjų. Tad ją pražiopsojo, neauklėjo, visiems dabar Briuselyje šokas.

Anonimiškas rašė...

Troy - homofobas? Ai, ko tik nebūna margam pasaulyje.

Hla

Unknown rašė...

labas, hla