2011 m. balandžio 11 d., pirmadienis

Rereemigrantai: susitiksime apkasuose

Kas rytą pravažiuoju neblogai atrodantį namą Vasario 16-osios gatvėje, Nr.1 Su erkeriais toks. Prašmatnus iš esmės. Taigi šis namas  liaudyje buvo vadinamas  amerikanka.
Buvo pastatytas spec.propagandos suklaidintiems lietuviams po antro pasaulinio grįžusiems iš emigracijos. Anuo laiku  grįždavę iš Amerikos, Argentinos, Brazilijos. Tame name gaudavo butus. Jei socialistinis rojus, tai rojus nuo pat pradžių. Kai grįžo daugiau, tai gaudavo ir paprastesnius butus. Mūsų name kaimynas buvo lenkas grįžęs iš Čikagos. Jo jau atgal į Čikagą nebeišleido kai apsigalvojęs norėjo šmurkštelti atgal. Tai kartais sėdėdavo mūsų virtuvėje, gerdavo su kaimynais ir grieždavo dantimis kai paklausdavo jo apie Čikagą sobutylnikai. Labai prigėręs apsiverkdavo dėl paliktos Amerikos.
Bet kai kuriems pasisekė, nežinau koks buvo užėjęs laikotarpis CCCP politikoje , bet vienu metu kelioliką reemigrantų vėl paleido atgal į laisvą pasaulį, jie tapo rereemigrantais. Tėvas gamykloje su keliais tokiais dirbo ir atsisveikindamas pasakė:
 - Na gal susitiksime kada?
- Gal ne,  - atsakė jau rereemigrantai, - jei ir susitiksime, tai tik apkasuose.

4 komentarai:

Taškas rašė...

Panašiau, kad tie reemigrantai gal kovojo mematomo fronto apkasuos.

Unknown rašė...

Nemanau, tai Kembridžo penketukas buvo intelektualai ir homoseksualistai, o minėti rereem. buvo paprasti tekintojai ir frezuotojai.

Prop-Agenda rašė...

Šaunus įrašas! Ar nebus taip, kad n8dienos reemigrantai rereemigruos?

Unknown rašė...

Gali būti, mano galva taip ir vyksta dažnai. Laisvo pasaulio paragavęs negali sustoti.