2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Niekingieji naftininkai ir ūkininkai

Vakar pasaulio rinkose nusirito nafto kaina, beveik 10 procentų. Kadangi važinėju beveik tuščiu baku, nes benzinui Balkanų moteris davė  tik 20 litų, tai viltingai žiūrėjau šįryt kaip benzino kainą nuiminėja pasilipę kopėtėlėmis degalinių darbuotojai. Deja, nei vieno darbuotojo nuimančio kainas, gal vakare? Bet tai matyt durniaus viltis.
Šiaip kai pasaulyje kilo kainos, tai degalinės reagavo operatyviai, galima sakyti žaibu, lyg naftą vakar atsivežė tiesiai iš Saudo Arabijos.
Taip ir ūkininkai, jau kokius metus nesigirdėjo jų verkiant kruvinomis ašaromis vis parodant į kamerą pūslėtus delnus. Pasaulyje kabojo maisto kainos aukštai lyg Mongolfjerų balionai. Vakar paskui naftos kainas ritosi ir maisto kainos. Na ir ...neskubėkite į parduotuves, ten dar vis tos pačios augančios kainos...niekingi ūkininkai su prekybos tarpininkais aiškiai vakar nepastebėjo kainų kritimo. Gal neturi kompiuterių paskaityti žinias, mano galva, tai vienintelė rimta priežastis.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ha. Kai esi nusipirkęs pigiau ir gali parduot brangiau - aišku reaguosi mikliai. Užtat kai esi nusipirkęs brangiau... :)

Unknown rašė...

Vistiek nervina toks durinimas.

Minis rašė...

cia ne i tema, bet pagalvojau, kad bus idomu. Radau toki termina:

"mechanistic balkanization"

Idomu, ka jis galetu reiksti. Trojus, kaip Balkanu moters vyras galetu issiaiskinti arba sukurt ka nors ta tema :)

Unknown rašė...

Galvoju

Taškas rašė...

geras paaiškinimas, rastas "kai nelyja"


1. Kai didėja naftos kaina, tai ir arkliui aišku, jei benzinas daromas iš naftos, tai ir benzino kaina turi augti.
2. Kai naftos kaina krenta, tai naftininkams tenka didinti benzino kainas, kad galėtų kompensuoti pelno sumažėjimą, nukritus naftos kainoms.
3. Kai naftos kaina stabili, tai benzino kaina auga dėl infliacijos.

Kas čia kam neaišku?
*************
Atsiprašau

Unknown rašė...

Taške, kaip verslininkas pavarei.