2012 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Geras darbas

Vyresnioji pradėjo darbinę karjerą ir taip pavydėtinai sėkmingai. Aš visą gyvenimą dirbčiau ir neraudočiau. Vadybininkė antikvariatinių knygų knygyne. Darbas kultūringas iki  kraštutinumo, pažino visas Vilniaus leidyklas, žino realias knygų kainas ir sakė niekada nepirk knygų tėvai dabar knygyne, aš gausiu normalia kaina, darbe klientai tokie kaip Staškevičius iš VP Market arba Rolandas Kazlas jai paskaito rusiškų knygų tekstus, nes manoji ir rusų nelabai..., net Marijonas Mikutavičius praeina po langais, tik parazitas praeina, neužeina į knygyną niekada. O taip vaizduoja intelektualą.
Taigi nėr geresnio darbo jaunai merginai pradėti darbinę karjerą. Ir štai vakar...sako:
- Vsio, nebegaliu, išeinu...
Pasirodo darbas toks geras, toks geras, kad savininkė nutarė nebemokėti algos. Intelektualus žmogus turi jausti kaifą nuo tokio darbo ir algos sumokėjimas už 4 pradelstus mėnesius - smulkmena neverta garbingo intelektualaus  žmogaus vardo.

4 komentarai:

viz3 rašė...

Knygų kainos: dabar knygos nieko nekainuoja, jos yra parsisiunčiamos.
Palaipsniui išmirštant knygas įperkantiems pensininkams knygynų likimas aiškus. Labai gali būti, kad tas knygynas jau nebegali atsiskaityti su tiekėjais ir už poros mėnesių užsidarys.
Nors yra ir toks verslo modelis - niekam nemokėti...

Unknown rašė...

Knygų verslas yra ypatingai sunkus, bet kiek supratau ir pati savininkė pripainioja savo papildomų problemų prie bendrųjų...

Taškas rašė...

"Главная задача родителя - довести ребенка до пенсионного возраста" - taip dar praeitame amžiuje ir anoje epochoje sakydavo toks Nikolaj Ivanovič.

Unknown rašė...

kas be ko...