2012 m. kovo 22 d., ketvirtadienis

Neatsargumas



Tik norėdamas pamokyti jaunimą papasakosiu šią istoriją apie savo neatsargumą. Atrodau šioje istorijoje ne toks šaunus kaip kituose memuaruose. Bet geri memuarai kur aš šaunus baigėsi. Teks pasakoti visokius.

Bebyrant CCCP ir DDR (socialistinė Vokietija) užsimezgė Bucharoje tokie draugiški santykiai su vokiečių jaunimu. Laikas nuo laiko nuo manęs kažkas važiuodavo į Vokietiją, iš jų pusės irgi kažkas atvažiuodavo, bet rečiau.

Kartą vasarą prisistatė du tokie keisti negražūs vokietukai. Storas labai liūdnas, plonesnis kiek gyvesnis. Būsimi liuteronų pastoriai duetu bei su gitara dainavo liūdnas žydų geto dainas ir dar kažkokias Viktoro Charos protestines. Dainos tiko man visai prie vyno. Tupėjome kaip visi sovietai virtuvėje, pliurpėme apie keliones kiek užteko bendravimui rusų kalbos.

Kaip tik buvome suplanavę baidarių žygį iš Naručio ežero per Baltarusijos pelkes iki Neries ir dar kiek norėsis, bet maždaug iki Smūrgainių. Prigriebėme ir juos. Baltarusių pelkėse vokiečiai pravertė. Vietiniai gyventojai kiek pašiurpdavo kai iš pelkių sąžalyno išlėkdavo it tankas baidarės ekipažas rėkdamas ja, marš, rechts, links ir forverts. Lietuviškoji ekipažų dalis specialiai tylėdavo ir leisdavo vokiečius į priekį prieš gyvenvietes. Sustingę vietiniai ilgai dar žvilgsniais lydėdavo mūsų baidares, po to matyt iškart bėgdavo skambinti ten kur reikia.

Vokietukai buvo FKK šalininkai, bet mano pirmoji žmona ne, tai jie mane vesdavosi maudytis tolėliau, rengdavausi ir aš su jais nuogas ir toks lėkdavau į vandenį. Nebuvau dar nudizmo šalininkas, bet atsilikti nuo Europos jau buvo nelygis. Vokietukai vis mane pagirdavo, mat tada dar nebuvau storas. Ir mes tryse nuogi linksmai maudydavomes.

Žygis baigėsi, jie išvažiavo.

Po to mane pasiekė informacija, kuri turėjo būti perduota man prieš būsimų pastorių atvažiavimą. Šaltiniai Vokietijoje sakė enšuldigen, bet negalėjo išsisukti.

Būsimi pastoriai atrodo dirba slaptai policijai ir yra homoseksualistai.

Blet.

Užpakalis net atšalo nuo tokios žinios.

Nuogas laksčiau maudytis Baltarusijos pelkėse su dviem homoseksualiais Štazi bendradarbiais.Gal. Bet ačiū Dievui, socializmas jau trūkčiojo kojytėmis, slapti darbuotojai nebedirbo rimtai, nesikėsino į mane ir apskritai visokeriopai liūdėjo. Jautė kad jų socialistinis kelias veda jau nebe ten.

O man buvo gera pamoka. Nuo tol nuogas rengiuosi maudytis tik jei yra tokia pat nuoga moteriškė.

4 komentarai:

Minis rašė...

Dabar aiskiau darosi, is kur tavo tokis poziuris i heterofobus :) - esi patyres :)

Unknown rašė...

Netgi galima sakyti moraliai nukentėjęs.

Taškas rašė...

Geras ir įtikimas memuaras. Ir dar su pasišaipimu iš savęs.
Paskutinysis sakinys tiesiog meistriškas, nebūtų žodelio "rengiuosi", istorija atrodytų pagyrūniška.

Unknown rašė...

man irgi patiko.