2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Maži, pikti ir liesi moka didesnes baudas



Ant namo laiptinės sienos iki remonto savo požiūrį į gyvenimą išsakė kas netingėjo. Įtariau kad tai daugiausia juridiškai nepakaltinami elementai, kuriem nėra 16 metų. Kentėjau tylomis kaip ir visi namo gyventojai.

Bet kartą grįžau namo, tiesa kiek išgėręs – kas manęs savaime suprantama nepuošia, ir radau kelis aktyvius paišytojus ir rašytojus ant sienų. Subaubiau ir puoliau juos susirinkti bei priduoti kam nors. Tėvams arba policijai. Rašytojų sklaida po kiemą ir kitur į visus 360 laipsnių buvo greita, bet vieną pagavau kieme už kokio šimtmetrio. Šiek tiek pakračiau jaunuolį bandydamas išsiaiškinti kas dar paišė rašė ir kelis kartus primygtinai pasidomėjau ar jis numato dar tęsti sienos prie mano buto marginimo darbus.

Iš akių ir garsų supratau - kelias savaites nė nebandys pažvelgti mano laiptinės pusėn.

Po valandos į mano buto duris paskambino policija ir mane išsivežė į skyrių. Bet policijoje irgi žmonės. Administracinę baudą gavau minimalią iš gan plataus baudos spektro. Policija labai atsižvelgė į mano argumentą:

- Nemušiau aš jo, tik pakračiau pakėlęs. Pažiūrėkite į mane. Jei būčiau mušęs ar tik tokie sveikatos sutrikdymai būtų?

Moralas: liesas, mažas ir piktas žmogutis būtų gavęs 200 litų baudą, o aš gavau – tik 100 litų baudą. Antsvoris ir gebėjimas pasirinkti tinkamą argumentą padeda.

14 komentarų:

bluecat rašė...

Bet tai žmonės visai gėdos nebeturi: vietoj to, kad ausis suglaudę tyliai sedėtų, dar akis drąsko. O to juridiškai nepakaltinamo piliečio tėvai gavo kokią baudelę už nepriežiūrą?

Unknown rašė...

Neįrodyta. Reikėjo nufilmuoti arba 2 liudininkų, kad būtent jis paišė.
Ir aš išgėręs buvau, tai kaip ir netinkamas teisėtvarkai.

viz3 rašė...

Dabar žinau, iš ko išauga valdininkai, kurie prisidirbę kreipiasi į teismą ir reikalauja kompensacijų.
Prasigeriančios Lietuvos temą šįkart apeisiu - ūgis, svoris + kaip neseniai sužinojau, ir Kaune kartais būni:).

viz3 rašė...

Praktiškas pasiūlymas - durų akutėj arba kitoj vietoj įtaisyt geros raiškos videoregistratorių (jie nebrangūs) ir pririnkus krūvą įrodymų (ypač mačytų nevienkartinis pažeidimas) rašyt pareiškimą. Baudelė ir galimybė prisiteisti laiptinės remonto išlaidas.

Unknown rašė...

Po remonto jau ramu, matyt ir kiti kaimynai gaudė. Yra dar toks agresyvus rusas...

Anonimiškas rašė...

Labai gerai darė, kaip paišė, jaunimas kūrybingas. O menininkus kratyti- negražu.

Jurkis rašė...

Spėju, skambus antausis peckeliui labiau suveiktų, ale baudėjas irgi gautų daugiau... Kažkokios auklėjimo, administracinio kodekso ir demokratijos grimasos.
O tai kad purtei - nereikia 2 liūdytojų?

Taškas rašė...

Derėtų šį atvejį išviešint plačiau.

Unknown rašė...

Tiek to - abi pusės išlošė; man sienos jau švarios ilgą laiką, gandas matyt paėjo...ir policija gavo savo grobį.

viz3 rašė...

Bet siutina tas valdžios draudimas pačiam gintis su pažadu apginti, pinigų už gynybą paėmimas ir paskui nieko nedarymas.
Tik kartais baudom primena, kad nebandytum pats gintis...

Unknown rašė...

Tai nebuvo būtinoji gintis. Gyvybei mano pavojus negrėsė.

Inga rašė...

O tai kokie tie jo sveikatos sutrikimai buvo?

Unknown rašė...

mėlynės lyg ir sausgyslės patemptos, niekai...

Anonimiškas rašė...

Troy, tu man primini tokį atvejį, kai kartą ėjau namo, dar Klaipėdoje, o ten atėjo kažkoks senis su žmona ir dvejomis dėžėmis kiaušinių, sako, važiuoji? Sakau ne, palauksiu kito. Tada jis sako- kur gyveni? Gal ko lauki? Sakau, čia gyvenu. Sako, kokiam bute? Sakau, nesakysiu. Sako, geruoju išeini ar man kviesti policiją? Viežo, išėjau už kampo nuo lifto, tai jis atbėgo ir teko bėgt į lauką, palaukti, kol jis išvažiuos, tada tik galėjau eiti namo, mat jam pasirodė, kad aš prašalaitis kažkoks... Vat tokie mane labai nervina- jiems atrodo, kad jie visur daro tvarką, viską kontroliuoja, o patemptos sausgyslės kitiems neskauda.