2013 m. lapkričio 6 d., trečiadienis

Der tippisch bruder Grim pasaka



Tėvas sunkiai gyventi, nes mirė jo frau ir vaikai daug valgyti. Tėvas eiti į  miškas ir vestis  dukras, kurios daug valgyti ir princas joks neatjoti. Kad valgyti maistas pas princas.
Tėvas sugalvoti palikti dukras miške nykštukams, jei princas neatjoti, kol eiti per miškas.
-         Fater,  - pasakyti vyriausias dukra ir protingas jau. Ji suprasti fater bėdas ir mintis. – Einam paklausti senas frau iš miškas, ji pasakyti kaip padaryti gut. Neatiduok mūsų nykštukas. Jie labai kliaine.
Tėvas nueiti pas senas protingas frau raganas trobelis. Senas frau neatidaryti duris. Jai atsibosti tie amžinai alkani vokiečiai su kinder. Drang nach osten, ten geras juodžemis, ten daug maistas, galvoti senas frau.
Tada tėvas paimti senas šmaiseris dar jo tėvas ir gražiai suvaryti kulkas serijas į frau duris.
-         O, guten tag, fater, - iškart atidaryti duris senas frau. – Bitte schon.
Senas frau išklausyti tėvas grosse bėda ir duoti patarimas:
-         Duoti dukras suvalgyti vilkas iš šitas miškas. Kol sotus vilkas  miegoti nubėgti pas gretimas miškas  princas. Tas atvažiuoti su BMW ir atkalti  vilkas. Tada žiūrėsim.

Tėvas taip ir padarė, sumaitino senas vilkas savo dukras. Tada nubėgti pas bruder princas su BMW. Tie atkalti beisbolkėm vilkas. Vilkas be kalbų mirti.
-         Du, dunkelkopf, sena shwaine – sakyti princas bruder ir perpjauti senas gyvulys  pilvas.
Iš ten iššokti gyva sveikas abi tėvas dukros. Visi sakyti valio.
Daryti grosse balius. Gerti cwai grosse bier. Kita rytas vestuvės.


Po vestuvės visi gyventi gerai. Tėvas visada turėti maistas. Princas BMW visada švarus, nauja žmona  visada blizginti. Verkti tik jugend dukra. Jos princas neturėti BMW, tik senas Audi.

Komentarų nėra: