2013 m. lapkričio 15 d., penktadienis

Teisininkas Ramutis


Lietuvoje tiek daug teisininkų, kad ne visiems pakanka darbo. Taigi mūsų namo bendrijai ėmėsi vadovauti teisininkas Ramutis. Toks tipingas profesijos atstovas, geibus ir droviu kiek nustebusiu dėl šio pasaulio juridinio netvarkingumo žvilgsniu, bet popieriukus parašo labai dailiai. Tad kol buvo tvarkomi popieriukai viskas buvo labai gražu. Bendrija pradėjo naują šviesų teisiškai pagrįstą gyvenimo etapą.

Bet teisininkai turi keistą savybę, jie šiek tiek atitrūkę nuo realybės. Maždaug kaip poetai ar kiti laisvi profesijų atstovai.
O kad būtų jums aiškesnė dramaturgija tai iš kitos pusės veiksme dalyvavo: aš (vis dar be akinių) bei Balkanų moteris visą savaitę sėdinti  namie, nes mažė sirguliavo. Tad magma ir kitos tektoninės slinktys jau kunkuliavo.Visą savaitę  rytais/vakarais eidavau laiptine graibydamasis už sienų, nes tamsu nors akį durk ir akinius vis dar daro optika. Lemputės su judesio davikliu neveikė. Be to po kojomis šiureno jau gerą mėnesį nevalytos laiptinės visokie įdomūs daiktai. Iš laiptinės viršuje sklido chemikalo dvokas, lyg name jau aktyviai veiktų kokaino išgryninimo laboratorija. Taigi paskatintas BM parašiau apie tai e-mailą teisininkui Ramučiui.
Teisininkas Ramutis su visa pagarba atmetė mano pretenziją, kadangi pagal gaunamas  sąskaitas laiptinė valoma ketvirtadieniais. Praėjo teisininko Ramučio minėtas ketvirtadienis ir laiptinėje dar gausiau šiugždėjo  gainiojami rudeninio skersvėjo visokie daiktai bei žvyras. Kvapas iš laboratorijos vyravo laiptinėje, nors taip gal dar geriau, bent kitų kvapų neužuodėme.
Kai dar kartą su visa kiek pajėgiu  ironija ir pažadu nukreipti kol kas taikią namie sėdinčios ir laiptinę stebinčios BM energiją į Ramutį kreipiausi, tai teisininkas informavo, kad tikrai jam visai netikėtai valytoja nevalė pasamdytos valymo firmos žiniomis laiptinės. Bet paaiškino -  kadangi vakar ženyjosi valytojos dukra. Na mano giliu įsitikinimu, valytojos dukra ženyjosi taip jau visą mėnesį. Būna ir taip, toks seksualiai aktyvių moterų gyvenimas. BM pareiškė į tą raštą, kad jos nuomone valytojos dukra taip ženyjasi  jau nuo vasaros ir ji šio  reikalo kontrolę  bei būtinus geresnei teisininko Ramučio veiklai skatinti   postūmius perima iš manęs.


Na ką aš galiu pasakyti – gerai, teisininke Ramuti, kad dar spėjai lemputes vakar laiptinėje  įsukti....

Komentarų nėra: