2008 m. spalio 6 d., pirmadienis

Tas serbas Pavičius...


Neįmanoma skaityti Pavičiaus knygų. Nežabota jo fantazija permeta kas puslapį ant menčių ir nuneša net už Naujosios Vilnios ir Stambulo. Bet skandalas - Pavičiaus Chazarų Žodynas vis dar neišleistas lietuviškai. Bus gėda kai gaus Nobelio premiją, o mes dar nebūsime išsivertę...

Būsimi numanomi Pavičiaus siužetai(mano kukli versija) :

1.Apie žvakes. Yra tokios žvakės, kurios taip greitai uždega pinigus, kad net vikriausias Venecijos žydas nespėja nė akimi mirktelėti kai sudega visi jo dėdės pinigai. Vaikinas dovanoja tokią žvakę savo priešams kaip taikos ženklą. Taip prasideda gvelfų ir gibelinų karas.

2.Apie prieglaudą. Moteris perskaito praeito amžiaus knygoje, kad Florencijoje yra prieglauda, kur pamesti vaikai išauginami dorais Florencijos piliečiais. Kai jau ji ruošiasi eiti ir pažiūrėti kaip gražiai išaugins jos vaiką Florencija ji pati pavirsta baltu balandžiu ir jos vaikas patenka į Edirnės vergų turgų.

3.Apie masažuotoją. Tokia garsi masažuotoja sapnuoja kasnakt stipriausią jos dieną liestą vyrą. Ji norėtų nesapnuoti jų, bet tada per savaitę prarastų savo dar neišgyventus gyvenimo metus. Jos liesti stiprieji vyrai greitai praranda savo jėgas. Bet jie galvoja, kad taip reikia senti.

4.Apie vyndarį. Vienas toks vyndarys Čilėje daro vyną iš Pinot Noir vynuogių. Dar nekaltos moterys paragavę to vyno niekada gyvenime nebepaliečiamos vyro. Kai jos viską suvokia jų susirenka keli šimtai ir jos užmėto vyndarį akmenimis it musulmonės.

5. Apie stiklą. Jei šeštadienį šešto mėnesio šešioliktą dieną šeštas šeimoje ir klasės žurnale nusiperka žalią stiklą ant Tauro kalno tai pamato du šimtus žalios atspalvių. Iki pat dienų pabaigos neranda kam nupasakoti visų žalumo atspalvių. Kai suranda tai būna toks suvargęs, kad baigiasi dienos.
Rašyti komentarą - Siųsti draugui

Komentarų nėra: