2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Apie Taškento kriminalo likimus

Šiaip jau labai labai retai klystantis Zeppelinus kartais prašauna pro šikšnelę. Išsireiškė, kad Vakarai ne Rytai ir Taškento banditai matyt  neturėjo jokios ateities Vakaruose.
Klaida.
Ališeras Usmanovas, uzbekas, netgi sugebėjęs pasėdėti uzbekiškame kalėjime, dabar  yra gerbiamas Arsenalo futbolo klubo Londone stambus akcininkas ir dar netgi Facebook stambus akcininkas, nekalbant apie kitus milijardus. Bet apie tuos kurie Vakaruose.
Taškento uiguras ir vor v zakone Toktogulovas(pravardė Taivančikas) netgi gavo Prancūzijos Garbės legiono apdovanojimą.
Broliai Čiornyj(Černoj), Taškento žydai, kažkada užvaldę žudynėmis ir kyšiais visą Rusijos aliuminį, irgi iš Taškento. Taivančiko chebra. Dabar garbingi Izraelio piliečiai.
Šamilis Tarpiščevas, totorius taškentietis, artimas žmogus Borisui Jelcinui bei Taivančikui.
Dar Bucharos žydas, Levas Levajevas, vienas turtingiausių planetos žmonių. Bet atrodo jis be kriminalinio Taškento šleifo arba mums nežinoma..

8 komentarai:

Zeppelinus rašė...

„Šiaip jau labai labai retai klystantis Zeppelinus kartais prašauna pro šikšnelę.

Išsireiškė, kad Vakarai ne Rytai ir Taškento banditai matyt neturėjo jokios ateities Vakaruose.

Klaida.“


Przepraszam, pan Troy, ale to jest nesusipratimas tiesiogine to žodžio prasme...:)

Mano išsireiškimo prasmė ir buvo būtent tame, kad Rytuose tie sovietmečio kriminalai suklestėjo ir pakilo į naują lygmenį ir netgi tapo superrespektabiliais veikėjais, o mūsų Dekanidzės, Daktarai, Baraniai, Amerikonai ir kitokie Gaidjurgiai susileido, pasibaigus 90-iesiems!

Turėjau omenyje tradicijas, kurios sudaro galimybę tiems veikėjams iki senyvo amžiaus likti lyderiais, kai tuo tarpu pas mus kriminalinis autoritetas, perkopęs per 40-dešimt jau gyvas ėdamas jaunų vilkų.

Ir mūsų visuomenėje tie kriminalai oligarchais netapo, valdžia juos sudorojo arba išstūmė, kai tik jie tapo nereikalingi pasibaigus privatizacijai.

Gi Taškento chebra suklestėjo ir klęsti toliau taip, kaip sovietmečiu net įsivaizduoti niekas negalėjo.

O kad tie žulikai Vakaruose pagarboje – tai kas čia nuostabaus?

Juodus reikalus taigi tvarko Rytuose ir Rusijoje, o Vakaruose jie – investuotojai, filantropai ir mecenatai, besišvaistantys prisigrobtais milijonais..:)

Beje, tarp kitko paklausiu, nepažeidžiant privacy, savaime suprantama – kokie ryšiai sieja patį su ta saulėta respublika ir jos sostine?

Dalykiniai ar asmeniniai?

Unknown rašė...

Asmeniniaia..

Unknown rašė...

Zeppelinus, svarbu išsiaiškinome ką norėjai pasakyti. Kaip sako britai- peace.

Zeppelinus rašė...

Tai žinoma, kad pys!:)

Nematau ničnieko, verto bent kiek aršesnių kivirčų, juolab, pačio pateikta apibendrinta informacija apie kai kurių veikėjų šaknis tikrai įdomi.

Aš anksčiau kažkaip maniau, kad legendinis Selim-ake tapo 90-ųjų pirmoje pusėje I.Karimovo vykdytos antikriminalinės kampanijos auka - kartu su garsiuoju "autoritetu" Šuchratu ir etc.

O paskui pamačiau rusų blogerio fotoreportažą iš jo namų ir sužinojau, kad jis tiesiog perėjo į "aukštesnę lygą" ir ten įsitvirtino.

Įdomu, ar Kuiliuke, pas korėjiečius, vis dar galima paragauti šunienos pateikalų?

Unknown rašė...

Šunieną galima gauti ir šiandien, bet tai jau kirtosi su mano pažiūromis, nors korėjiečių restoranuose užsikabliavau už pigodia ir šaltos sriubos (užmiršau pavadinimą).

Zeppelinus rašė...

Šalta sriuba su tokiais labai plonais makaronais ir, kaip opcija, sojos daigais?

Kuksu, arba kaip taria taškentiečiai - kuksi:)

Vasarą - puikus dalykas.

Unknown rašė...

Kuksi, taip ir kai +35 labai įdomu.

Unknown rašė...

Zeppelinus, passpauk po tekstu žymę Uzbekistanas, ten daug mano šio rudens įspūdžių iš Uzbekijos.