2011 m. sausio 26 d., trečiadienis

Ne viską tu gali, nors ir Ben Ali

Tuniso revolicija nuvertė prezidentą diktatorių Ben Ali. Tuniso diktatoriaus bėda buvo interneto naudotojų gausa Tunise. Atrodo jog žmonės  iš esmės susiorganizavo bendrus veiksmus internetu. Kiek suprantu Egipte dabr irgi bandoma tas pats daryti, tik ten interneto naudotojų skaičius kiek mažesnis nei Tunise, atitinkamai organizuotumas silpnesnis ir saugumas jau žino liūdną Ben Ali patirtį.
Uzbekijoje tas pats. Internete jau skaičiuojama kur dedamas kasmet gaunamas milijardas dolerių už medvilnę. O su naujomis kainomis ir pusantro milijardo dolerių. Prezidento-diktatoriaus  Karimovo dukrelės perka namus Šveicarijoje, bet tik po kelis milijonus dolerių jų kaina.
http://www.inosmi.ru/middle_asia/20110126/165965925.html
Dengi gde, Gulia? Karimovas sūnaus neturi ir todėl jokio įpėdinio. Dabar galingiausių  klanų vadai Uzbekijoje Salimas Abduvalijevas ir Gafuras Rachimovas  yra visiški banditai, beveik vory v zakone.
http://kavkazcenter.com/eng/content/2011/01/16/13313.shtml
Jie kaip ir valdytų po Karimovo, bet juk internete jie irgi suskaičiuoti  ir žinomi.
Internetas - galingas demokratizatorius. Nori ramiai valdyti - išjunk internetą.
P.S. Tiesa ES  priėmė diktatorių Karimovą Briuselyje šiomis dienomis. Mano galva po tokių veiksmų neturi jokios moralinės teisės mus mokyti demokratijos joks ES organas. Turiu galvoje EP mekenimus dėl mūsų įstatymų projektų riboti homoseksualizmo propagandą.

6 komentarai:

Buka rašė...

"Tuo metu Zairas buvo neutrali niekieno žemė tarp kruvinų kitų valstybių kurstomų karų, siautėjančių Angoloje, Mozambike, Namibijoje, Sudane, Ugandoje ir Konge. Tai buvo asmeninė aiškiai kuoktelėjusio diktatoriaus Mobutu valda, jam į kišenę įkrisdavo kiekvieno nusikaltimo, padaryto jo žemėje, pelno dalis. Mobutu buvo Vakarų valstybių numylėtinis, nes nusipirkdavo kiekvieną brangų žudymo įrankį, kurį jos jam pasiūlydavo. Mobutu atsukdavo tuos ginklus į profsąjungų narius ir kitus savo šalies socialinius reformatorius, bet Vakarai niekada viešai neišreiškė susirūpinimo, o gal jiems buvo nesvarbu. Vakaruose karaliai ir prezidentai svetingai priimdavo diktatorių, nors jo kalėjimuose būdavo mirtinai užkankinami vyrai ir moterys." (Iš Gregory Davido Robertso romano "Šantaramas")

Unknown rašė...

Nieko naujo, taip...bet dabar yra internetas.

urvinis rašė...

"Turiu galvoje EP mekenimus dėl mūsų įstatymų projektų..."

Taip ir maniau, kad Tamstos vardas- Petras.
Pagaliau išsidavei...

Unknown rašė...

Kazimieras:))

Zeppelinus rašė...

Visgi kaip skiriasi Rytai ir Vakarai - kur dabar mūsų sovietmečio kriminaliniai autoritetai?

Baigėsi devyniasdešimtieji, baigėsi ir jų epocha.

O sovietmečio legenda Salim-ake iki šiol ant žirgo ir net gerokai kilstelėjo savo statusą...;)

Unknown rašė...

O Ališeras Usmanovas - Facebook ir Arsenal akcininkas.