2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

Maisto kainos

Maisto kainos kilo, kyla ir kils. Kviečiai, sojos, kukurūzai, tik prakeikta kakava dar neduoda man tiek pelno kiek tikėjausi. Nes abu išrinkti prezidentai šaudosi ir žudosi viename mieste Abidžane, bet viso likusio Kot d Ivuaro fermeriams visi tie šaudymaisi Abidžane nė motais. Afrikoje gi beveik nėra sienų ir kakavos pupeles jie išveža per gretimą Ganą. Kaip aš nepagalvojau. Džiunglės, Afrika, kokios ten nafik sienos.


Taigi maisto kainos kyla, Amerikos fermeriai(šiemet buvo derliai geri) kraunasi pasakiškus pinigus iš agroproduktų eksporto. Bet viskas susiję. Nėra to gero, kuris neišeitų į blogą. Šiaurės Afrikoje prasideda maištai dėl maisto kainų. Į valdžią ateis tokiu būdu teisingesni liaudies manymu valdovai, o tai reikš dar vieną radikalios islamizacijos bangą. Šį kartą Tunise, Alžyre, Maroke ir Egipte. Neatmetu ir Vidurinės Azijos radikalizacijos. Azijatiški musulmoniški satrapai nemoka vogti gražiai ir tykiai. Vagia be stabdžių ir žmones suerzina iki kruvino maišto. Bėdų mus, Vakarams, tik padaugės. Reikia stabdyti augančias maisto kainas. Kitaip šakės. Islamas visai suradikalės.

Tie patys Amerikos fermerių pinigai bus išleisti naujų neramių regionų raminimams.

7 komentarai:

Aurelijus rašė...

ir medvilnės nepamiršk, medvilnės...

yra pasaulyje versija tokia, kad tunisas ir sudanas - cžv smūgis kinijai prieš hu vizitą, mat kinai kažkaip afrikoje įsisiautėjo (jie beje ten tuniso šelfe turėjo gręžti nafto).

:)

Unknown rašė...

Na kinai įsisiautėjo ir Europoje:)
medvilnė, nu pikas jau, netikiu kad kils...

fanta rašė...

Vienas šveicaras per metus suvalgo 10,5 kg šokolado- daugiausiai pasaulyje. (pagal statistiką; tikrumoje, aišku, ne pats šveicaras suvalgo, o turistai išveža..., bet tai nesvarbu.)

Vienas prancūzas per metus suvalgo 6.8 kg šokolado;

Amerikonas- 5.68 kg.

Vienas kinietis- kol kas tik 100 g.

Bet šokolado vartojimas Kinijoje auga kasmet po 10- 15 proc. Vakarų firmos lenktyniauja, skubėdamos užimti laisvą plotą. Snikersai, baunčiai, milkos ir kt. veržiasi į Kiniją. Jų žydra svajonė- apie laiką, kai kiekvienas iš 1,3 mlrd. kiniečių įsigeis suvalgyti nors po 1 kg šokolado per metus.

Storpilviui kraugeriui kapitalistui Troy- tai žydra svajonė: pralobt.
Man- tai juodas košmaras: nes kiniečiai suvalgys visą šokoladą, ir aš jo nebeįpirksiu.

( statistiniai duomenys paimti iš:
http://www.zchocolat.com/chocolate/chocolate/cocoa-production.asp )

Aurelijus rašė...

@troy

pažvelk į gamintojų dešimtuką:
http://en.wikipedia.org/wiki/Cotton

pakistane buvo potvynis
indija dar kalsis su pakistanu - ne baisiai, bet kalsis
australijoje potvyniai
brazilijoje potvyniai

Unknown rašė...

Aurelijau, Uzbekija ir Amerika mumi padės su medvilne.
FAnta, jei jau pergyveni dėl šokolado tai pats esi smulkus buržua. Padoriam lietuviui tūkstančius metų nereikėjo šios ištaigos.

Aurelijus rašė...

mumi tai gal ir padės, bet kainos vis vien kils.

kinams reikės naujų fufaikių. o tu juk nesiruoši tonomis marškinių pirkti :)

Unknown rašė...

Šiandien pardaviau dvigubą kakavą. Gal dar kils, bet neberizikuoju auginti.