2011 m. sausio 21 d., penktadienis

Pirtininkas, skaudančia nuo kymyzo galva

Visa XVI amžiaus pirtis bus mūsų kiek panorėsime. Tik 40 dolerių ir pasilepinsite Bucharos pirklio - turtuolio vakaru kaip prieš 500 šimtus metų. Arbata, masažas. Brangu, pasakėme, už tiek pas save galime. Bet juk čia ne namie, čia Buchara, taaaaip Buchara, pirtis tikrai sena visa pelėsyje, kiek čia istorinio nešvarumo susikaupė. Ir epidemijų būdavo?


Laiko patina, pataisė įkalbinėtojas.

Įkalbėjo. Vakare atėjome.

Mus sutiko jau visiškai nešnekus jaunuolis, pasakė renkitės ir kad jam skauda nuo kymyzo galvą. Paklausėme ar negirtas, ar jam viskas gerai, ne atsakė, šiaip silpnos sveikatos, net arbūzų nevalgo, nuo jų jam irgi bloga, fosfatai nitratai.

Kymyzas įtariau tai kumysas? Jo skonis ir aromatas neįtikėtinas, jei drungniau išsireiškus primena Bucharos dechkanų turgaus atliekų duobėje  besimaitinančio asilo vėmalus. Bet man pavyzdžiui kumysas Azijoje sureguliuoja skrandžio veiklą, o šitam azijatui nuo jo skauda galvą. Keistenybės tiesiog.

Nusirengėme nuogi, įsivyniojome į paklodes, pirtininkas liepė drąsiai, pirtis tik mūsų, dalyvavo iš pašalinių tik kymyzo aukos jaunesnysis broliukas, kurio pareiga buvo lakstyti visais pirties užkaboriais paskui mūsų vaiką - šaitan blondin.

Kaip džentelmenas pirmiausia ant karšto akmens stalo paguldė Balkanų moterį, praskleidė paklodę ir laužė, ir sukiojo, ir masažavo. Pirtininko veidas atkuto, dingo skausmo grimasa ir kokių 40 minučių jis rimtai masažavo Balkanų moterį. Pirtininkas nupasakojo kokias ir kodėl procedūras atlieka, kiek buvo anksčiau pirčių Bucharoje(net 18), kokios tradicijos. Moteris gulėjo iškorusi liežuvį, sakė įdomu ir stipru. Atleidžia jos sulaužytos kojos patinimą. Aš kaitinausi gretimoje nišoje.

Ir štai čia reikėtų atkeipti dėmesį į mistinį kymyzo poveikį, man pavyzdžiui taip nebūdavo, bet vat šitą tadžiką kymyzas paveikė taip keistai. Po 40 minučių masažuojant moterį atėjo laikas man gult ant akmenų. Ir čia vėl pirtininkui visiškai netikėtai smogė kymyzas. Rankos vėl suglebo, judėjo jis sunkiai, laikas nuo laiko jis masažavosi sau smilkinius vietoj mano nugaros, kartojo vis prakeiktas kymyzas, kad daugiau gerčiau, mano masažas truko vos 20 minučių, nors kūno dydžiu pranokstu Balkanų moterį tikrai du kartus, o gal ir du su puse.

Taip ir likome skirtingų nuomonių, Balkaniškoji šeimos pusė tvirtino buchariškas masažas ir pirtis – puikūs. Aš - abejotinos vertės, ypač jei už 40 dolerių. Ir dar tas įtartinas kymyzo poveikis...

4 komentarai:

Minis rašė...

mmm jo, gerai kad to kymyzo poveikis buvo tik galvai, o tai galejo ir iseit pasirodyti pats kymyzas kai atsigulei ant akmenu :)

Unknown rašė...

Gera tau Iš Ohajo rašinėti, o kai pats gultum...

Anonimiškas rašė...

"Крепкий натуральный кумыс содержит до 4,5% спирта" :D

Unknown rašė...

Šitą žinome - svaigina.